Categorieën

Agenda

Aucun événement à venir pour le moment

Oeno Belgium werd ontworpen door een begeesterde van geschiedenis, aardrijkskunde, mythologie,
heemkunde...kortweg  iemand gepassioneerd door wijn.

Tien jaar geleden is hij begonnen met het raadplegen van allerlei werken en boeken gewijd aan de wijn in het algemeen, maar eveneens over de geschiedenis ervan, zijn verwerking en wijnbouw...een heel omvangrijke materie.

Nadien heeft hij een abonnement onderschreven op een tiental magazines aangaande dit onderwerp, en geboeid als hij is, verorbert hij deze van de eerste tot de laatste pagina.

Het logische gevolg hiervan, was zijn inschrijving, nu vier jaar geleden, voor een avondcursus "studie van de wijn" aan het instituut Roger Lambion (CERIA).  Aan de basis van het ontstaan van zijn site Oeno Belgium, nu twee jaar geleden,. ligt de algemene aandacht van zijn klasgenoten voor het ontdekken van de wijn op beurzen, wijnsalons, proeverijen, wijnbars en cavisten.

John Collijs (Oeno Belgium) legt er zich dan ook op toe om aan zijn toekomstige lezers honderden adressen en wijnevenementen in België aan te bieden.

Hiertoe schuimt hij het net af, verplaatst zich ieder week-end persoonlijk, om zodoende tot een inzicht te komen van de ontdekkingsmogelijkheden van de wijn in België.

Van nature uit curieus, beslist hij dan de achterzijde van het décor te ontdekken en wendt zich tot de belgische wijnbouwers (Waarom elders gaan zoeken wat we bij de hand hebben ?) teneinde zijn kennis omtrent deze godendrank welke wijn is optimaal aan te vullen.Deze ontmoetingen met wijnbouwers uit de vier windstreken van ons land was dan ook de aanzet tot een lange liefdesverhouding voor de belgische wijnen.

Overdonderd door het professionalisme, de passie, de beschikbaarheid, de vriendelijkheid en de competentie welke door onze wijnbouwers ten toon werd gespreid, is hij onder de charme gevallen van de talrijke wijnen, rode, witte, rosé en bruisende en likeuren waarvan het merendeel der liefhebbers van goede wijn het bestaan ervan in België niet kenden.

Geschokt door commentaren als "Ach zo ! Wordt er in België aan wijnbouw gedaan ?" welke hij honderden maal heeft moeten aanhoren van "buitenlandse" wijnbouwers en bezoekers van beurzen of wijnsalons...

... beslist John zijn ontdekkingen met zoveel mogelijk onder u te delen, en start hiertoe zijn on-line shop, uitsluitend gewijd aan de belgische wijnen.

Dit, om het werk van deze mannen en vrouwen die het beste van zichzelf geven, te promoten en om u eindelijk een selectie van belgische wijnen te laten ontdekken waarvan sommigen helemaal niet hoeven onder te doen voor onze buren met een wijnbouwtraditie.De on-line shop "shop.oeno-belgium" is met dit doel opgericht op 22 maart 2013,  na een lang opzoekingswerk, verplaatsingen, discussies en proeverijen...

Teneinde u optimaal in te lichten en u een complete selectie van belgische wijnen aan te bieden, heeft Oeno Belgium een nauwe samenwerking tot stand gebracht met Tim Vandeput, beste sommelier van België 2009.

Bewust van het feit dat het promoten van belgische wijnen om een degustatie ervan vraagt, heeft Oeno Belgium zich tevens de diensten van Viviane Bajart aangeschaft, welke over een grote ervaring beschikt aangaande het organiseren van evenementen, beurzen en salons.

Aarzel dan ook niet deze wijnen te komen ontdekken en proeven ter gelegenheid van onze toekomstige talrijke aanwezigheden op wijnevenementen in België.

Raadpleeg onze agenda
 
John Collijs

Oeno Belgium        


 


top