Accessoires divers

Agenda

Aucun événement à venir pour le moment

Maximize

De Gids van de Belgische Wijn

Vinopres_01

Boek 200 pagina's

More details

Add
Subtract

De Gids van de Belgische Wijn

Voor deze eerste editie van de Gids van de Belgische Wijnen werden 162 wijnen afkomstig van 61 domeinen geselecteerd door professionele jury bestaande uit gerenommeerde journalisten, sommeliers, wijninvoerders en wijnhandelaren.

De jurering vond plaats op 14 juni 2021 in Brussel in de historische Lokettenzaal Visit.Brussels. De wijnen werden beoordeeld door middel van een blinde tasting, georganiseerd door het team van het Concours Mondial van Brussel en met de strikte naleving van de internationale regels voor wijnconcours. Alle Belgische producenten konden hun wijnen inzenden omdat de bedoeling van deze gids is om exhaustief te werken.

Deze eerste uitgave van de Gids van de Belgische Wijn is een eerbetoon aan de Belgische wijnbouwers en aan de pioniers die met euvele moed de Belgische wijnbouw letterlijk uit de grond hebben gestampt. In feite gaat het om een nieuwe economische activiteit waarop België trots mag zijn. De auteurs van deze gids en de juryleden die de wijnen voor deze gids hebben geselecteerd, hebben met deze uitgave tot doel onze nationale wijnproductie te promoten en de consument wegwijs te maken doorheen de wijngaarden.

Daarnaast vindt u informatie over elk van de geselecteerde domeinen en over de wijnbouw in ons land in het algemeen.

We wensen u een prettige, aanstekelijke lectuur toe en veel zwart-geel-rood proefplezier.

 

No customer comments for the moment.

Schrijf uw recensie

De Gids van de Belgische Wijn

De Gids van de Belgische Wijn

Boek 200 pagina's

Schrijf uw recensie

top