Wijngaard Ten Gaerde

Agenda

Aucun événement à venir pour le moment

Wijngaard Ten Gaerde

Deze categorie bevat geen producten

Wijngaard Ten Gaerde te Begijnendijk

Ervan overtuigd dat de Hagelandse heuvels een ideale terroir vormen voor de wijnbouw plantten Danny en vader André in het voorjaar van 2010 in Houwaart hun eerste wijnstokken om een wijngaardje uit te bouwen voor eigen gebruik.

André startte in de jaren ‘70 met de aanplant van druivenstokken als Müller Thurgau en Optima. Als één van de eerste in het Hageland deelde hij ook zijn kennis in enkele tijdschriften in het toen nog prille begin van de wijnbouw in onze contreien. Deze druivensoorten vullen nog steeds het landschap op in onze Belgische wijngaarden.

Nieuwsgierig naar kennis sloten ze zich aan bij wijngilde ’t Alternatief uit Wolfsdonk, volgden ze allerlei cursussen en lezingen ingericht door Belgische Wijnbouwers vzw, VAW, PC Fruit, Brabantse Wijnbouwers, … Het delen van ervaringen tussen de enthousiaste wijnbouwers is vaak een bron van zowel inspiratie en motivatie!

Onze inzet werd al beloond met het behalen van medailles in wedstrijden als: Commanderij Hageland, Beste Belgische wijn, wijnwedstrijd Lage Landen, Piwi- wedstrijd...
In de jaren die volgen breidt het aantal wijnstokken gestaag uit, zodat iedereen kan meegenieten van dit streekproduct. Vader en zoon willen het ambacht van a tot z zelf in handen hebben en staan open voor verandering en verbetering van hun product. Kwaliteit primeert altijd!

top