Domaine du Chenoy

Agenda

Aucun événement à venir pour le moment

Domaine du Chenoy

Er is 1 product

Le domaine du Chenoy te Emines

Het Chenoy-wijndomein werd in 2003 opgericht op initiatief van Philippe Grafé wiens ervaring in oenologie is gebaseerd op 40 jaar activiteit als algemeen directeur van S.A. GRAFE-LECOCQ. Gevestigd in Emines, in België, in de buurt van Namen, innoveert de wijnbouwer door ervoor te kiezen nieuwe variëteiten van wijnstokken te planten die beter bestand zijn tegen ziekten en aangepast zijn aan het Belgische klimaat.
De productie van deze Belgische wijnboer biedt sinds 2005 rode wijnen, witte wijnen, rosé wijnen en mousserende wijnen van uitstekende kwaliteit.

In 2014 gingen Fabrice en Emmanuel WUYTS mee op avontuur en brachten, naast hun passie voor goede wijn, nieuw kapitaal met zich mee waardoor met name de investeringen die de overgang naar biologische certificering vanaf 2016 mogelijk maakten.

In 2017, Pierre-Marie en Jean-Bernard DESPATURES, beiden bio-ingenieurs door opleiding, vervolledigen het managementteam en zetten de ontwikkeling van de wijngaard voort door de basispijlers van het domein te versterken en een "originele", "biologische" productie te promoten en 'Lokaal'.

Oorspronkelijk uit het platte land en uit een boerenfamilie zijn Pierre-Marie en Jean-Bernard DESPATURES altijd ondergedompeld in de wereld van wijn.

top