Wijndomein Oud Conynsbergh

Agenda

Aucun événement à venir pour le moment

Wijndomein Oud Conynsbergh

Deze categorie bevat geen producten

Wijndomein Oud Conynsbergh te Boechout

Met de oprichting van Wijndomein Oud Conynsbergh gaat de droom van 8 vrienden uit Boechout in vervulling. Het startte met een ambitieus plan. Ze documenteerden zich en lieten zich niet ontmoedigen door tegenkantingen. De vrienden volgden een opleiding in de wijnbouw en creëerden een gloednieuw wijndomein.

De acht vrienden nemen de zorg voor de wijngaarden voor hun rekening en leggen hun hart en ziel in dit project. Zo willen zij het wijnverleden van Boechout en Vremde nieuw leven inblazen. Al in de 16de eeuw waren er in deze gemeente immers al wijnranken aanwezig.

Met de aanstelling van Kris Van de Sompel als algemeen directeur zet Wijndomein Oud Conynsbergh opnieuw een belangrijke stap in de verdere professionalisering van het beloftevolle domein.

Alle wijnen van het domeinworden geproduceerd volgens de regels van de biodynamische wijnbouw. Het beheer van het domein gebeurt aan de hand van de maankalender, zonder herbiciden of insecticiden en met een minimale impact op het milieu. Enkel zo kan de bodem maximaal zijn invloed laten gelden.

 

De wijngaard omvat meerdere percelen.

Proefwijngaard

Aan de molen werd de eerste wijngaard aangeplant met de oppervlakte van een halve hectare.

Wijngaard Melkkuip

Deze wijngaard heeft een oppervlakte van 1,3 hectare. Hij is gelegen aan de Boshoek en de Melkkuipstraat in Boechout.

Wijngaard Kapellen veld

Deze wijngaard in Vremde ligt aan de kruising van de Millegemweg en de Eekstraat. Deze wijngaard, met een oppervlakte van 1,5 hectare ligt iets lager dan de andere wijngaarden.

Wijngaard Mussenhoeveveld

Bij deze wijngaard van 5 hectare zakt het oppervlaktewater in de zomer tot min 15 meter.

 

top